JR Motorsport

Det är namnet på det team från Gotland som brinner för rally.

J står för Christoffer Jacobsson och R för Andrew Rönnle, grundare av motorsportteamet JR Motorsport.

Ett motorsportteam med bas i Fole på Gotland, Sverige. Huvudmålet från start var att ha två förare i Rally-SM och höja intresset för Motorsporten på Gotland. Teamet har tagit både ett och två steg efter det.

Christoffer ”Kicken” Jacobsson, VD i JR Motorsport AB. Sköter det mesta i reservdel och tillbehörsförsäljning. Har tävlat intensivt i Rally-SM flera år men har sedan 2016 tagit en paus från SM tävlandet. Planerar comeback i Rally-SM 2022 i en nybyggd och helt unik Ford Fiesta Grp H som utvecklats och testats under fjolåret. På meritlistan finns två Brons i Rally-SM´s R2 klass 2014 & 2016. Även Totalvinst i Rally Gotland 2010 samt flertalet framskjutna placeringar i både 2wd och 4wd.

Andrew Rönnle, teamets veteran. Flera år i Rally-SM och mycket erfarenhet i nationella Rallyn genom åren. Har bara gjort inhopp senaste åren medans en ny rallybil har tagit form i verkstaden i Fole, Gotland. Andrew ser nu fram emot att lufta nybygget, en Ford Sierra Cosworth RWD. En bil som inte är helt vanlig i Sverige och kommer bli något för publiken att se!

Sebastian Johansson, förare med stöd från JR Motorsport tävlar sedan 2018 internationellt och nationellt. Satsar hårt framåt tillsammans med sina samarbetspartners för att klättra på europakartan. 2019 körde han ADAC Rally Cup i Tyskland i samarbete med ett tyskt team. På meritlistan står tre SM-medaljer därav ett Junior-SM Guld 2014, samtliga med JR Motorsports stöd. Sedan 2021 kör Sebastian en Ford Fiesta R5 i högsta klassen i Rally SM med en fjärdeplats i SM tabellen som slutresultat under debutåret .

2022 är målet medalj!

Christoffer Kicken Jacobsson

VD i JR Motorsport, efter flera år i Rally-SM har det blivit en paus i tävlandet på högre nivå. Planerar comeback i Rally-SM då suget är väldigt stort.

Andrew Rönnle

Inledde sitt rallyåkande som kartläsare i en BMW. Körsuget tog dock över ganska snart och några tävlingar genomfördes i en Volvo 142 från 1969. Efter flera år i Rally-SM i framhjulsdriven bil tog suget över för en bakhjulsdriven bil igen. En mycket potent Ford Sierra Sapphire står startklar hemma i verkstaden.

Sebastian Sebbe Johansson

Har ett tajt samarbete med JR Motorsport.

Teamet är i ständig förvandling, 2017 klev vi in i race-världen!