JR Motorsport.

Det är namnet på det team från Gotland som hårdsatsar inom rally.

J står för Christoffer Jacobsson från Tingstäde och R för Andrew Rönnle  från Fole.

Tillsammans med sin huvudsponsor AB Lundins Bil, driver de ett gotländskt rallyteam på jakt efter medaljer men också för att öka intresset för motorsport bland allmänheten.

Andrew Rönnle är veteranen i teamet, 41 år gammal har han kört rally i mer än tio år. Alltid Ford. Men tidigare en bakhjulsdriven Sierra. Första året (2012) med den framhjulsdrivna Fiestan slutade med en sjundeplats totalt efter att han kört fyra av de sex SM-tävlingarna.

27-årige Christoffer Jacobsson inledde sin tävlingskarriär med motocross innan han började köra rally. Han största merit hittills är en tredjeplats i en junior-SM-tävling. Christoffer har tidigare tävlat med såväl en bakhjulsdriven BMW som en fyrhjulsdriven Mitsubishi, med vilken han vann Rally Gotland 2010. I SM-serien voltade han och tvingades bryta den ena av de två deltävlingar han startade i. På en film som togs just när hans bil gick av vägen och slog runt ser det mycket otäckt ut men säkerheten inom rallysporten är hög, framhåller Christoffer…

Christoffer Kicken Jacobsson

Ålder: 27 år

Satsar stenhårt på en karriär inom rally. All fritid går åt till att planera inför kommande tävlingar och att få pengarna att räcka till. 

Andrew Rönnle

Ålder: 41 år

Inledde sitt rallyåkande som kartläsare i en BMW. Körsuget tog dock över ganska snart och några tävlingar genomfördes i en Volvo 142 från 1969.

Teamet är i ständig förvandling, 2017 klev vi in i race-världen!