JR Motorsport.

Det är namnet på det team från Gotland som brinner för rally.

J står för Christoffer Jacobsson och R för Andrew Rönnle, grundare av motorsportteamet JR Motorsport.

Ett motorsportteam med bas på Gotland, Sverige. Huvudmålet från start var att ha två förare i Rally-SM och höja intresset för Motorsporten på Gotland. Teamet har tagit både ett och två steg efter det.

Sebastian Johansson, förare i JR Motorsport tävlar sedan 2018 internationellt och nationellt. Satsar hårt framåt tillsammans med teamet och samarbetspartners för att klättra på europakartan. 2019 kör han ADAC Rallye Cup i Tyskland i samarbete med ett tyskt team. Samtidigt som satsningen i Sverige fortsätter i hans Peugeot 208 R2. På meritlistan står tre SM-medaljer där av ett Junior-SM Guld. Som bäst på fjärde plats i Junior EM i Polen 2018 där karriärens största olycka inträffade. Flera framstående placeringar i 4wd där Sebastian bara gjort inhopp.

Christoffer Jacobsson, VD i JR Motorsport AB. Sköter det mesta i reservdel och tillbehörsförsäljning. Har tävlat intensivt i Rally-SM flera år. Nu tagit steget bak efter flertalet avåkningar som tagit mycket tid i verkstaden. Planerar comeback i Rally-SM framöver. På meritlistan står ett Brons i Rally-SM. Även Totalvinst i Rally Gotland och flertalet framskjutna placeringar i både 2wd och 4wd.

Andrew Rönnle, teamets veteran. Flera år i Rally-SM och mycket erfanhet i nationella Rallyn genom åren. Har bara gjort inhopp senaste åren medans en ny rallybil har tagit form i verkstaden i Fole, Gotland. Andrew ser nu fram emot premiären med nybygget, en Ford Sierra Cosworth RWD. En bil som inte är helt vanlig i Sverige och kommer bli något för publiken att se!

Christoffer Kicken Jacobsson

VD i JR Motorsport, efter flera år i Rally-SM har det blivit en paus i tävlandet på högre nivå. Planerar comeback i Rally-SM då suget är väldigt stort.

Sebastian Sebbe Johansson

Har ett tajt samarbete med JR Motorsport.

Andrew Rönnle

Inledde sitt rallyåkande som kartläsare i en BMW. Körsuget tog dock över ganska snart och några tävlingar genomfördes i en Volvo 142 från 1969. Efter flera år i Rally-SM i framhjulsdriven bil tog suget över för en bakhjulsdriven bil igen. En mycket potent Ford Sierra Sapphire står startklar hemma i verkstaden.

Teamet är i ständig förvandling, 2017 klev vi in i race-världen!